Een veranda of veranda is een openluchtgalerij openlucht of veranda, meestal gehecht aan een bestaande structuur aan de buitenkant. Porch-huizen zijn een grote vraag in het Verenigd Koninkrijk en andere delen van Europa. Een veranda is typisch gedeeltelijk omsloten door leuningen en strekt zich vaak uit langs de zijkant en de voorkant van de structuur. Ze kunnen naast een weg ook op het gras worden gelegen, evenals op de grond buiten een huis. De veranda biedt een uitstekende plek om te ontspannen en te genieten van het landschap, vooral als je in een gebied woont met een gematigd klimaat.

Veranda plaatsen

Er zijn veel redenen waarom u misschien wilt overwegen om een veranda aan uw huis toe te voegen. Misschien heb je foto’s gezien of gehoord over hen, maar je bent niet helemaal zeker hoe je jezelf zelf samen moet zetten. Als je handig bent met gereedschappen en je een leuke set tuinhulpmiddelen hebt, zoals een wietwapper, kun je misschien een DIY-gids volgen om je eigen buitenlevende ruimte aan je huis voor de zomermaanden toe te voegen.

Om mee te beginnen, als u bestaande meubels hebt die al een veranda aan zijn bevestigd, kunt u dit eenvoudigweg achterlaten en andere meubels vervangen door matching of decoratieve stukken die overeenkomen met het stijl- en kleurenschema van uw veranda. Als alternatief, als u nieuwe meubels in het huis hebt, dan is de gemakkelijkste manier om nieuwe meubels te kopen die overeenkomt met de stijl van uw veranda. U kunt bijvoorbeeld meubels kopen die massief hout is en vervolgens accessoires zoals een gedempte stoel en buitenkaders toevoegen om uw veranda te geven die gevoelig zijn. Als u een interieurveranda heeft, dan zou de eenvoudigste manier zijn om gordijnen aan de binnenkant van uw veranda op te hangen en kiest u vervolgens comfortabele stoelen en banken om eronder te zitten. U kunt ook kiezen voor een lage tafel of kleed om buiten te eten. Je hoeft hier niet een fortuin uit te geven, kies gewoon een paar verschillende stijlen, kleuren en patronen van stof en je zult al het comfort hebben dat je een paar maanden zou willen!

Landelijke of moderne veranda?

Als je niet te kieskeurig bent over je veranda zitplaatsen en je interieur meubels, kun je veel minder geld uitgeven dan je je zou kunnen voorstellen op meubels door een paar goedkope plastic opvouwbare stoelen te kopen en ze te vullen met kussens en dekens. Als je alleen woont, kun je deze stoelen eenvoudig opklikken en ze opslaan – net als een grote camping tarp of campingstoel. Als je een gezelschap hebt, kunnen de vouwstoelen ook voor hen bieden, en ze kunnen zelfs een salontafel uitzetten voor een leesplek, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Ze zullen extra zitplaatsen aan je veranda toevoegen zonder extra kosten.

Als je doet voor de meer modernistische look, kun je een paar moderne kussens, kussens en mogelijk een kruk of twee krijgen om te gebruiken als een geïmproviseerde chaise lounge. Moderne veranda’s moeten een paar van deze hebben en ze zijn echt goedkoop en gemakkelijk langs te komen. Chaise Lounges Arent altijd comfortabel, maar als je er een paar hebt, zullen ze je een paar uur goed serveren en dan kun je ze vervangen door een comfortabelere lounge stoel. Nogmaals, ze zullen geen kosten toevoegen aan je veranda-ontwerp, maar ze zullen ook niet een ogen zien.

Als je op een krap budget bent, maar je wilt dat je portiek er goed uitziet, is er een andere optie die je misschien verrassend vindt. Plastic tuinmeubilair items groeien in populariteit en veel bedrijven produceren nu moderne uitziende terrasets die in plastic en metaal zijn. Sommige van deze zijn in plastic en anderen zijn gemaakt van metaal en glasvezel. Deze nieuwe typen veranda’s zijn zeer modern en hoewel ze niet veel kosten toevoegen aan je veranda-ontwerp, zijn ze super eenvoudig te monteren en op te zetten en zeker low-cost alternatieven voor een complete retro-stijl veranda.

 

Van der Bauwhede: Jouw veranda tot in de perfectie. Voor een veranda moet je bij Van Der Bauwhede zijn.
Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl.

Roterijstraat 107
8790 Waregem
T +32 56 60 15 32
info@vanderbauwhede.be